Adăpostul de câini municipal Piatra Neamț – Capacitate crescută, afacere de aur cu câini vagabonzi.

420

Dacă credeți că Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân este un serviciu care are ca scop bunăstarea populației și protecția animalelor, vă înșelați amarnic. Singurul lor interes este să facă bani și să facă cât mai mulți. Până la urmă, toată lumea sau aproape toată lumea urăște câinii vagabonzi și asta se răsplătește întotdeauna în termeni de consimțământ și voturi. Nu uitați, singurul lor interes este să facă bani și să facă cât mai mulți, așa cum scrie în anexa 2 la HCL 51/2023. Dar cine sunt ei? Vorbim de Consiliul Local al municipiului Piatra Neamț și de “Societatea” sa Sc Salubritas SA.

Așa cum își propuseseră în anexa 2 a HCL 51/2023, SC Salubritas SA a extins numărul contractelor cu alte UAT-uri locale pentru a captura câini în 2023 în nu mai puțin de 15 16 localități: Agapia, Alexandru cel Bun, Bicaz, Botești, Doljești, Dulcești, Dumbrava Roșie, Gârcina, Gherăești, Girov, +Podoleni, Roznov, Săvinești, Ștefan cel Mare, Târgu Neamț și Zănești.

De exemplu, aceștia au reușit într-o singură deplasare să prindă 16 21 câini până la Doljești, la granița cu județul Iași (la peste 70 km de adăpost).

Așa cum am menționat deja, toată lumea, sau aproape toată lumea, urăște câinii vagabonzi. Primarul Andrei Carabelea susține că numarul câinilor capturați în Piatra Neamț si eutanasiați în adăpostul municipal este foarte mic. Cu siguranță nu va spune câți câini, mai ales cățeluși, mor din alte cauze, să presupunem în principal boli contagioase precum parvoviroza, jigodie, viermi etc.

Continuăm cu datele pe care le-am primit de la DSVSA Neamț pentru al treilea trimestru din 2023, acestea  completând tabelul nostru pentru anul 2023.

  • Au intrat 1.288 de câini și au plecat 1.057 de câini.
  • Dintre cei 1.057 de câini care au ieșit, 503 (48%) au fost adoptați, iar 554 (52%) au murit și au fost incinerați.
  • Dintre cei 554 de câini morți, 306 (55%) au fost eutanasiați, iar 248 (45%) au murit din alte cauze.
  • Media lunară de prezență este de 425 de câini.
  • Din numărătorile efectuate, folosind diferitele bilanțuri de la sfârșitul lunii de către DSVSA Neamț, nu există informații despre soarta a 6 câini.
  • Capacitatea de cazare a fost mărită de la 450 de locuri la un număr încă necunoscut.

Cifrele vorbesc de la sine: din adăpostul municipal Piatra Neamț ies mai mulți câini morți decât vii. Aproape unul din doi câini moare din celebrele “alte cauze”.

De asemenea, trebuie să știți că…

Din ianuarie 2018 până în septembrie 2023 (aproape 6 ani), în adăpostul din Piatra Neamț au murit 2.238 de câini, dintre care 1.226 (55%) au fost eutanasiați, iar 1.012 (45%) au murit din alte cauze. De asemenea, din datele din această perioadă lipsesc nu mai puțin de 32 de câini despre care nu se știe nimic.

Ne oprim aici, v-am oferit datele actualizate și am făcut o analiză simplă. Puteți să vă întoarceți cu toții să vă prefaceți că nu s-a întâmplat nimic, dar nu uitați că indiferența ucide, mai ales pentru bani.

Anexa 2 HCL 51/2023 – Estras: Nota de fundamentare la BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI PENTRU ANUL 2023

… Pentru anul 2023 s-a estimat o crestere a veniturilor obtinute din activitatea de ecarisaj ca urmare a extinderii activitatii si in alte localitati de pe raza judetului, precum si cresterea cheltuielilor salariale datorita angajarii de noi salariati. Extinderea activitatii de ecarisaj si in alte localitati de pe raza judetului are la baza prevederile Hotararii pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 1.059/2013.

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy