Bugetul 2024 al municipiului Piatra Neamț: Sterilizări gratuite, Sunteți pregătiți pentru un nou nu?

239

Email trimisa catre Municipiul Piatra-Neamt. Transmiterea unui amendament la bugetul pe anul 2024 al municipiului Piatra Neamț.

Solicităm alocarea de fonduri pe 100.000 de lei pentru finanțarea campaniilor de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, așa cum prevede legislația în vigoare.

Ținând cont de faptul că orașe mai mici precum Târgu Neamț sau Roznov au finanțat un buget de 30.000 de lei pentru anul 2023, solicităm ca pentru anul 2024 să se ia în calcul un buget de cel puțin 100.000 de lei. O treime din costul unei stații de autobuz, ca să fim mai clari. Cu această sumă, pot fi sterilizați și microcipați între 350 și 400 de câini cu stăpân.

Această cifră, în comparație cu fondurile alocate adăpostului municipal, reprezintă doar un procent mic, dar ar putea fi un semn al unei schimbări care să fie dată orașului.

Știm toti foarte bine că investiția doar în adăpostul municipal nu rezolvă problema abandonului. Mai mult, adăpostul municipal din Piatra Neamț este din ce în ce mai mult folosit ca stație de ucidere a câinilor din alte UAT-uri, în 2023, cel puțin alte 17 UAT-uri au apelat la serviciile oferite contra cost din adăpostul municipal Piatra Neamț.

De asemenea, solicităm ca în buget să fie prevăzută o sumă de 100.000 de lei pentru:

1) amenajarea unuia sau mai multor spații împrejmuite și amenajate unde câinii pot fi lăsați liberi să facă mișcare.

2) demararea unui proiect de colonii de feline protejate în mai multe locații din oraș, unde pisicile să fie adăpostite în spații controlate și unde să se poată realiza procedura de capturare, vaccinare, sterilizare și eliberare în teritoriu.

3) Tot cu referire la proiectul de colonii feline, înființați un registru de voluntari care se pot pune la dispoziție pentru a îngriji pisici fără grija de a fi amendați.

Rămânem disponibili pentru a vă oferi sprijin organizatoric și promoțional și pentru a vă pune la dispoziție know-how-ul necesar. Vă rugăm să ne comunicați în răspunsul la acest e-mail numărul și data înregistrării dumneavoastră.

Davide Majola

YOUth for Neamt

Articolul 2^1 O.U.G. 155/2001

(1) În vederea reducerii populației de câini fără stăpân, autoritățile administrației publice locale, respectiv consiliile locale, Consiliul General al Municipiului București și consiliile județene pot asigura din bugetul local subvenționarea costurilor privind sterilizarea, respectiv, după caz, identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune sau a metișilor acestora aflați pe raza unităților administrativ-teritoriale, prin contractarea acestor activități, conform legislației în vigoare, cu unul sau mai mulți medici veterinari de liberă practică, organizați în condițiile legii.

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy