Adopții la distanță în adăpostul public de câini: Instanța condamnă Consiliul Local Piatra Neamț!

130

La data de 03/10/2023, Judecătoria Piatra Neamț, prin Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal a pronunțat sentința prin care a respins argumentele în apărare ale Consiliului Local Piatra Neamț. Evident, hotărârea nu este definitivă, iar Consiliul Local Piatra Neamț va depune cu certitudine recurs, nu atât pentru a încerca să câștige, întrucât singurele lor argumente de apărare au fost deja respinse, cât probabil ca o încercare zadarnică de a trage de timp.

ASOCIAŢIA YOUTH FOR NEAMŢ (Reclamant)

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PIATRA NEAMŢ (Pârât)

Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt:

Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii, invocată de pârât.

Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă, invocată de pârât.

Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârât.

Admite în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia Youth for Neamţ în contradictoriu cu pârâtul Consiliul local al municipiului Piatra Neamţ.

Obligă pârâtul Consiliul local al municipiului Piatra Neamţ să adopte, în termen de 30 zile de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, o hotărâre prin care să stabilească cheltuielile de întreţinere în adăposturile publice a câinilor fără stăpân adoptaţi la distanţă.

Respinge ca neîntemeiate capetele de cerere privind obligarea pârâtului la plata unei amenzi şi de acordare a penalităţilor de 100 lei/zi de întârziere.

Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată Potrivit art. 20 din Legea nr. 554/2004 cu drept de recurs la Curtea de Apel Bacău, în termen de 15 zile de la comunicare.

Conform art. 490 alin. (1) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă cererea de recurs se depune la Tribunalul Neamţ-secţia a II a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 03.10.2023, în conformitate cu dispoziţiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

De altfel, în mai 2023, ei au încercat deja să emită o HCL cu date care, în opinia noastră, nu corespundeau adevărului, dar, datorită intervenției noastre, primarul a fost obligat să retragă proiectul cu puțin timp înainte de vot.

Precizăm că solicitarea noastră de aplicare a unei penalități pentru fiecare zi de întârziere, solicitare care a fost respinsă, a fost doar un mijloc de a încerca să se obțină cât mai repede emiterea HCL, urmând ca banii respectivi să fie folosiți pentru finanțarea campaniilor de sterilizare.

Pentru o analiză mai aprofundată, cu date, analize și mărturii video, puteți citi următorul articol disponibil pe site-ul nostru la acest link: https://bit.ly/3PLyAN8

Davide Majola
Co-fondator al proiectului HamPiatraNeamt
Asociația Youth For Neamt

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy