Orașul Târgu Neamț – a încheiat campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân finanțată de primărie

163

Prima campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân finanțată de Primăria Târgu Neamț s-a încheiat în ultimele săptămâni.

Grație art. 41 din HG 1059/2013, despre care v-am tot vorbit în ultimele luni, mai multe UAT-uri din județul Neamț au început, în sfârșit, să acționeze, dar orașul Târgu Neamț a fost primul care și-a epuizat bugetul prin sterilizarea a 100 de câini cu stăpân. Prin câini cu stăpân înțelegem acei câini care au microcipuri în conformitate cu Ordonanța A.N.S.V.S.A. nr. 1 din 2014.

Suntem recunoscători pentru acest pas important făcut de către Primăria orașului Târgu Neamț, deoarece este un prim pas spre rezolvarea fenomenului câinilor vagabonzi. Evident, aceste campanii ar trebui să aibă un buget mult mai mare, dar, așa cum se spune, este mai bine decât nimic având în vedere faptul că au semnat un contract de 700.000 de lei pentru capturarea și eutanasierea câinilor străzii și au prevăzut un buget de doar 30.000 de lei pentru sterilizarea câinilor.

Vă imaginați câți câini puteau fi sterilizați cu 700.000 de lei, având în vedere un cost de 300 de lei pe sterilizare? Peste 2300 de sterilizări. Evident, cu un buget mare, costurile ar scădea și mai mult, până la cel puțin 200 de lei pe sterilizare, ceea ce ar duce numărul de sterilizări la aproximativ 3500 de câini. În tot orașul Târgu Neamț sunt 3500 de câini?

Bun, haideți să revenim cu picioarele pe pământ, să mulțumim Primăriei Târgu Neamț pentru acest act de civilizație și empatie față de animale și să îi îndemnăm să facă mai mult și mai bine pentru a rezolva problema abandonului acolo de unde începe. Așteptăm un comunicat de presă cu date exacte și mai ales un angajament de a mări bugetul pentru campaniile de sterilizare.

Davide Majola

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy