Primăria Orașului Roznov va finanța sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân. Pe 24/11/2022 a fost aprobată o HCL cu un buget de 30.000 de lei.

188

După cum probabil știți deja, de câteva luni ne direcționăm activitatea pentru a încerca să sensibilizăm instituțiile locale să ia măsuri pentru a opri de la sursă fenomenul câinilor fără stăpân. În luna august 2022 am scris tuturor instituțiilor competente din zonă (DSVSA Neamț, Consiliul Județean Neamț, Oficiul de Protecție a Animalelor) și tuturor (dar chiar tuturor) primarilor din județul Neamț, prezentând protocolul nostru de prevenire a abandonului.

Deși nu am obținut încă o acțiune comună din partea autorităților (județul Giurgiu a avut nevoie de doi ani pentru a se organiza), ne place să credem că în curând se vor face vizite în fiecare casă din județul Neamț pentru a sensibiliza direct proprietarii de câini. În sfârșit, ceva începe să se miște la nivelul instituțiilor.

După cum s-a menționat mai sus, în ședința Consiliului Local al oraşului Roznov din 24.11.2022 a fost aprobată o HCL care prevede alocarea sumei de 30.000 de lei pentru sterilizarea câinilor cu stăpân. Această HCL este în conformitate cu art. 41 din H.G. 1059/2013.

Am menționat această posibilitate pe site-ul nostru la data de 14/10/2022, după ce am solicitat informații în acest sens, în conformitate cu Legea 544/2001, tuturor primăriilor din județul Neamț. Astfel, articolul 41 din H.G. 1059/2013 permite primăriilor să finanțeze sterilizarea câinilor cu stăpân, tuturor celor care solicită acest lucru. Câinii trebuie să aibă microcipuri și să fie înregistrați în RECS.

Așteptăm publicarea HCL și a eventualelor anexe pentru a înțelege exact procedura care va fi adoptată. Ne bucurăm pentru întelegerea faptului că fenomenul abandonului se poate și trebuie să fie înlăturat direct de la sursa problemei. Desigur, rămânem la dispoziția oricărei instituții pentru a le sprijini în acest sens.

Multimim Andreea Manole Adamoae Sursa: https://fb.watch/h3qP9iyjI5/

https://youtu.be/Mp8Xf6-F07E
You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy