Zia: iadul pe pământ al câinilor abandonați se numește România

148

Update 25/06/2023… Încă aștepta o șansă… 

De mult timp ar fi trebuit să vă spunem despre Zia aici, pe site. Vina noastră cu siguranță că nu avem atât de mult timp să stăm în spatele unui calculator. Zia este unul dintre cei mulți, prea mulți câini, abandonați în România. Chiar și în 2023, în România, fenomenul câinilor vagabonzi este încă văzut, în cele mai multe cazuri, ca o sursă de bani ușori pentru companii private, false ONG-uri și primării. Dar haideți să vorbim despre Zia.

Zia este o cățelușă cu o vârstă aproximativă de doi-trei ani care a fost salvată în octombrie 2022 într-un cătun numit Magazia, aparținând comunei Crăcăoani din județul Neamț. Din prima clipă starea ei a părut disperată, iar speranțele de supraviețuire erau minime. În iadul lui pe pământ, și-a găsit norocul traversând drumul. Nu mai era timp de pierdut și în două ore câinele era deja la clinica veterinară Inovet din Piatra Neamț, unde a rămas până la jumătatea lunii februarie 2023.

Pe cont propriu nu am fi putut suporta toate costurile pentru tratamentul și îngrijirea de care a avut nevoie (peste 9.000 de lei), cu donațiile strânse am acoperit aproximativ 20% din costurile veterinare. Diferența a fost acoperită datorită interesului doamnei Andrea Schlachter, al lui Miriam Balders și al asociației germane “Stray einsame Vierbeiner e.V.”, care caută și ea o familie potrivită pentru a o adopta pe Zia.

Zia locuiește la noi de o lună, așteptând o familie care să-i garanteze o calitate a vieții pe care nu a avut-o niciodată până acum. Încă mai sperăm la un alt mic miracol. În ciuda celor peste 85.000 de vizualizări ale videoclipului ei de pe YouTube, Zia încă așteaptă… dând din coadă.

Davide Majola

Numele: Zia
Sex: Femelă
Vârsta aproximativă: 3,5 ani
Mărime: Medie/mare
Vermifugare: Da
Vaccinare: Da
Antirabie: Da
Microcip: Da
Sterilizare: Da
Carnet de sănătate: Da
Pașaport: Da
Comportament cu:
Alți câini: în mod normal, sociabil cu masculii, dar precaut cu femelele.
Copii <8 ani: sub supravegherea unui adult având în vedere mărimea.
Pisici: Curioasă, nu agresivă.
Observații: câine cu o experiență de viață tragică, salvat in extremis de la moarte, i s-a scos un ochi. Are o fractură veche calcifiată la nivelul bazinului, dar merge normal. Foarte afectuoasă cu persoanele pe care le cunoaște.

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy