Comunicat de presă: sterilizați 186 de câini, dintre care 142 de femele și 44 de masculi!

0 180

În județul Neamț, mai exact în localitățile Pângaraţi, Girov și Zănești, între 13 și 21 septembrie, au fost sterilizați 186 de câini, dintre care 142 de femele și 44 de masculi. Campania a fost susținută financiar de Aktionsbündnis hund aufs herz – Rumänische hunde haben ein recht auf leben – Asso Mukitza – Netzwerk RumänienStreuner – Spitz & Pawtners e.V. – Bibbis Hundewelt, în colaborare cu: HamPiatraNeamț – Youth for Neamt – Clinica veterinară mobilă: Nomad Vet Association.

Sterilizarea câinilor este cel mai eficient instrument de combatere a abandonului, însă problema câinilor abandonați pe străzi este departe de a fi rezolvată.

Numărul lor este în creștere deoarece se înmulțesc  necontrolat, oamenii continuând să arunce puii nou-născuți pe străzi. Este o problemă a proprietarilor de câini iresponsabili, care nu au grijă de câinii lor și nu acordă atenție legilor care reglementează deținerea de animale de companie.

Problema este copleșitoare, iar autoritățile sunt aproape întotdeauna indiferente, limitându-se la capturarea și eutanasierea câinilor. În România, mii de câini sunt abandonați pe străzi sau în adăposturi în fiecare an. Problema este agravată de faptul că populația de câini vagabonzi crește într-un ritm alarmant din cauza lipsei programelor de sterilizare și a controalelor adecvate pe teritoriu.

Facebook: https://www.facebook.com/events/584535350077221

Davide Majola

Asociatia Youth for Neamt

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy