Protocol “HAM” pentru prevenirea abandonului

0 232

Comunicat de presă

Asociația “Youth For Neamt” a publicat în prima sa versiune “Protocolul HAM”, informații utile și cele mai eficiente proceduri, aplicate deja în alte județe, pentru a contracara pe termen mediu și lung fenomenul abandonului de câini.

În județul Neamț, până în prezent, nu există o politică instituțională de prevenire a fenomenului. Singurele activități desfășurate de unele consilii locale se limitează la contracte de capturare și eutanasiere a câinilor.

Campaniile de sterilizare gratuită pentru populație sunt organizate și susținute financiar doar de ONG-uri locale, cu sprijinul ONG-urilor străine.Dar campaniile de sterilizare nu pot face minuni. Acestea au o valoare educațională ridicată pentru cei care participă, dar sunt întotdeauna limitate în timp și în disponibilitate economică.

În schimb, credem că fenomenul trebuie abordat preventiv și la sursă, din ușă în ușă, atât în interesul populației cât și al animalelor.

Protocolul poate fi aplicat la nivelul întregului județ Neamț sau individual de către diferite localități.  Acesta prevede participarea mai multor instituții în cooperare între ele, printre care poliția locală și B.P.A. (Poliția pentru animale) joacă un rol cheie.

Protocolul poate fi descărcat gratuit aici:

Suntem disponibili pentru a ne întâlni cu toți primarii și cu diferite instituții care doresc să utilizeze acest protocol pentru a le oferi informații detaliate și pentru a le sprijini în aplicarea acestuia.  E suficient să ne scrieți un e-mail la: [email protected]

În plus, pentru cei interesați să cunoască amploarea reală a fenomenului abandonului canin, în data de 25 iulie 2022 am publicat și Raportul Privind Situația Câinilor Fără Stăpân În Județul Neamț (2018 – mai 2022) care conține toate datele referitoare la județul Neamț, disponibil la acest link: https://youthforneamt.org/raport-privind-situatia-cainilor-fara-stapan-in-judetul-neamt-2018-mai-2022/

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy